Image courtesy of Tony Holt Design
Image courtesy of Tony Holt Design

Worthing Borough Council: Pure Town Planning were pleased to win another appeal on behalf of a private client. The application site is a large original 1930s dwelling in a distinctive Art Deco style on the seafront at Goring by Sea near Worthing in West Sussex.

The proposed overhaul of the building is quite radical replacing the hipped roof form with an additional storey and a flat roof. As the proposal had the main living accommodation at the first floor level to take maximum advantage of the sea views an unusual external staircase was proposed. Pure Town Planning worked hard at the application stage to gain the support of planning officers and persuade them that the proposal would fit comfortably into the area and actually enhance this part of the sea front. Unfortunately the application was called in to planning committee who took a distinctively conservative viewpoint – “its a nice design which might be acceptable in Worthing but not here in Goring…” Planning permission was duly refused.

The existing house
The existing house

Pure Town Planning were instructed to appeal the decision and we were able to persuade the appointed Planning Inspector of the merits of the excellent design by Tony Holt Design. In granting planning consent she concluded that it “would not harm the character of the area but would enliven it” so determined that “this particularly innovative scheme should not be stifled”.

If you have had a decision which you think needs to be challenged then why not get in touch and ask us to take a look?

Why not subscribe to get all our latest news by email?